Filshie clips

De Filshie clips als sterilisatiemethode worden al meer dan 30 jaar toegepast. Het is de meest bewezen methode. Wereldwijd zijn er al meer dan 12 miljoen clips geplaatst. Ook fijn om te weten is dat vrijwel iedere gynaecoloog in Nederland met deze techniek wordt opgeleid en voldoende vaardig is om deze behandeling goed uit te voeren.

Hoe gaat de behandeling?

Via een heel klein sneetje van nog geen centimeter (8mm) onder de navel wordt een kleine kijkbuis (laparoscoop) in de buikholte ingebracht. Een tweede sneetje, ook van nog geen centimeter, wordt in de buurt van de bovengrens van het schaamhaar gemaakt. Door dit tweede gaatje heen wordt een instrument ingebracht waarmee de gynaecoloog de Filshie Clips plaatst en zo de sterilisatie uitvoert. De aangebrachte sneetjes zijn dus echt minuscuul en helen na de behandeling onopvallend. Ook doordat het aan de onderkant van de navel zit en in de bovengrens van het schaamhaar, is er nadien vrijwel niets meer van te zien. De behandeling zelf duurt niet meer dan 15 minuten en u kunt dezelfde dag nog naar huis, of u nu kiest voor plaatselijke verdoving of algehele narcose.

Direct effectief

Bewezen is dat een sterilisatie bij vrouwen met behulp van de Filshie Clips, direct na de behandeling effectief is. Om die reden is er na ca. 3 maanden na de ingreep ook geen controlebehandeling (HSG-onderzoek) nodig om de effectiviteit te controleren! Dit is opnieuw een groot voordeel ten opzichte van de hysteroscopische behandelmethoden die op de polikliniek plaats vinden.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de Filshie clip methode in 99,77% van de gevallen effectief is! In vergelijking met het gebruik van een condoom is de kans op een zwangerschap zelfs 4 x kleiner. In vergelijking met het gebruik van de alom bekende pil, is de kans 2 x kleiner om toch onverhoopt zwanger te raken.

Vind hier Filshie Clips behandelcentra