Home   >   Filshie Clips   >   Vraag & antwoord

Filshie3

Vraag en antwoord

Kan ik op de Filshie methode vertrouwen?

Sterilisatie wordt wereldwijd beschouwd als de meest effectieve en betrouwbare vorm van anticonceptie. De Filshie Clip methode verschaft 99,77% zekerheid.

Moet ik tijdelijk nog andere vormen van anticonceptie gebruiken na de behandeling?

Nee. De Filshie methode is direct effectief. Bovendien zijn er geen extra onderzoeken nodig. 

Is de sterilisatie een zware en risicovolle operatie?

Nee. Een sterilisatie met de Filshie Clips wordt over het algemeen onder algehele anesthesie uitgevoerd. De risico’s van de ingreep zijn zeer klein en vergelijkbaar met iedere andere vorm van minimaal ingrijpende chirurgie.

Kan de Filshie methode ongedaan worden gemaakt?

Ja. Mocht u onverhoopt toch spijt krijgen, dan kan de sterilisatie met de Filshie Clips in de meeste gevallen ongedaan gemaakt worden. Voor andere methoden geldt dit niet. Dit is dus een groot voordeel van de Filshie methode.

Heeft de sterilisatie invloed op de menstruatie of kom ik eerder in de overgang?

De sterilisatie heeft geen invloed op uw menstruatie cycli. Uw menstruatie verloopt normaal totdat de menopauze op natuurlijke wijze wordt bereikt.

Wat gebeurt er met mijn eitjes na de sterilisatie?

Uw lichaam blijft gewoon iedere maand nieuwe eitjes aanmaken. Bij de eisprong daalt het eitje door de eileider alwaar het bij de blokkade (door de Filshie Clips) wordt tegengehouden. Het eitje wordt vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam zelf afgebroken en geabsorbeerd.

Terug naar boven