VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik op de Filshie Clips methode vertrouwen?

Sterilisatie wordt wereldwijd beschouwd als de meest effectieve en betrouwbare vorm van anticonceptie. De Filshie Clips methode zorgt voor 99,77% zekerheid.

Moet ik tijdelijk nog andere vormen van anticonceptie gebruiken na de behandeling?

Nee. De Filshie Clips methode is direct effectief. Bovendien zijn er geen extra onderzoeken nodig om vast te stellen dat de behandeling effectief is.

Is de sterilisatie een zware en risicovolle operatie?

Nee. Een sterilisatie met de Filshie Clips wordt over het algemeen onder algehele anesthesie uitgevoerd. De risico’s van de ingreep zijn zeer klein en vergelijkbaar met iedere andere vorm van minimaal ingrijpende chirurgie.

Kan de Filshie Clips methode ongedaan worden gemaakt?

Ja. Mocht je onverhoopt toch spijt krijgen dan kan de sterilisatie met de Filshie Clips in de meeste gevallen ongedaan gemaakt worden. Voor andere methoden geldt dit niet. Dit is dus een groot voordeel van de Filshie Clips methode.

Heeft de sterilisatie invloed op de menstruatie of kom ik eerder in de overgang?

De sterilisatie heeft geen invloed op je menstruatie cycli. Jouw menstruatie verloopt normaal totdat de menopauze op natuurlijke wijze wordt bereikt.

Wat gebeurt er met mijn eitjes na de sterilisatie?

Jouw lichaam blijft zoals gebruikelijk iedere maand nieuwe eitjes aanmaken. Bij de eisprong daalt het eitje door de eileider waar het door de blokkade (de Filshie Clips) wordt tegengehouden. Het eitje wordt vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam zelf afgebroken en geabsorbeerd.

Vind hier Filshie Clips behandelcentra